Spectrum Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie richt zich op problemen voornamelijk in de lage rug en het bekken, de buik en de bekkenbodem.

De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken. Die spierlaag draagt de buikorganen. Ook zorgt het voor het openen en sluiten van de bekkenuitgang. Daarnaast biedt de bekkenbodem stabiliteit van het bekken.

Spectrum Bekken Fysiotherapie

Klachten door verstoorde bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren. Ze hebben een belangrijke functie bij het bewegen van het lichaam. Ook voorkomen deze spieren dat je rug- en bekkenpijn krijgt. Als de bekkenbodemspieren niet op de juiste wijze functioneren krijg je verschillende klachten.

Veel voorkomende klachten zijn:

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting
  • aandrang om te plassen of te ontlasten
  • pijn in de onderbuik/bekkenbodem/stuitje of schaambeen
  • verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen
  • vaak naar het toilet moeten

Ook seksuele problemen kunnen samenhangen met niet goed functionerende bekkenbodemspieren. Daardoor ontstaan problemen door een verkeerde manier van plassen of ontlasten, na een blaasontsteking, na een buik- of prostaat operatie of ze ontstaan na een zwangerschap en bevalling.

ook buiten kantooruren kan je terecht

Mening van de klant

Behandeling door de bekkenfysiotherapeut

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen en trainen van alle relevante spieren rondom het bekken. Ook geeft hij/zij advies over ondersteunende hulpmiddelen.

Bekkenfysiotherapie vindt vaak plaats na verwijzing van de huisarts of specialist (uroloog, gynaecoloog of incontinentieverpleegkundige). Maar het is ook mogelijk om rechtstreeks en zonder verwijzing een afspraak te maken met de bekkenfysiotherapeut.

In hartje Leeuwarden

Bekkenfysiotherapie wordt in onze praktijk in Leeuwarden gegeven in samenwerking met www.bekkenpuls.nl. Onze praktijk bevindt zich nabij het centrum en is goed bereikbaar, zowel per auto als met het openbaar vervoer.