Spectrum Psychosomatiek

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op ziektebeelden met duidelijke lichamelijke klachten, maar waarbij psychische factoren een duidelijke rol spelen. Door beide oorzaken tegelijk te behandelen, ontstaat perspectief op langdurig herstel.

Spectrum Psychosomatische Fysiotherapie

Lichaam en geest, een onafscheidelijk duo

Bij gezondheidsklachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak, wordt al snel gedacht aan een psychisch probleem. Dit terwijl er toch duidelijk lichamelijke symptomen zijn. Veel mensen vinden dit verwarrend. Ze gaan van arts naar arts om antwoord te krijgen op hun vragen, vaak zonder bevredigend resultaat.

Psychosomatische fysiotherapie biedt uitkomst

In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut of een fysiotherapeut met kennis van stressgerelateerde klachten een groot verschil maken.

Psychosomatiek is geschikt voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, waarbij sprake is van:

  • chronische pijnklachten of (te) lang aanhoudende klachten
  • onverklaarde lichamelijke klachten
  • chronische vermoeidheid
  • depressie
  • angststoornissen
  • burn-out

ook buiten kantooruren kan je terecht

Mening van de klant

Specialist in de behandeling van psychosomatiek

Psychosomatisch werkende fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress. Ze verhelpen klachten als pijn en vermoeidheid, waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak wordt gezegd dat er dan sprake is van psychosomatische klachten: lichamelijke klachten waarbij mentale en sociale factoren een rol spelen.

Meer dan de “gewone” fysiotherapeut, heeft de psychosomatisch fysiotherapeut aandacht voor zowel de mentale en fysieke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden. Vaak blijkt dat er sprake is van een verstoring van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, en tussen spanning en ontspanning.

Behandeling in Leeuwarden

Behandeling vindt plaats in onze praktijk in Leeuwarden. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt u hier om weer in evenwicht te komen, onder andere door middel van oefeningen, ontspanning, coaching in het omgaan met de klachten.