Spectrum Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op het effectief oplossen van sportblessures.

Ook wordt sportfysiotherapie ingezet als onderdeel van therapie van kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen.

Spectrum Fysiotherapie praktijk in Leeuwarden -Specialismen - Bewegen en Afvallen

Sportfysiotherapie gaat verder

De reguliere therapeut behandelt patiënten zodat ze dagelijkse handelingen weer zonder klachten kunnen verrichten. De sportfysiotherapeut behandelt patiënten die weer willen gaan sporten. Dit kan een recreatieve sport zijn, maar de sportfysiotherapeut behandelt ook fanatieke sporters die op hoog niveau sporten. De sportfysiotherapeut heeft specifieke kennis en vaardigheden om sportblessures op de juiste manier op te lossen. Deze kennis wordt ook gebruikt om mensen te begeleiden naar correct bewegen en sporten.

Daarnaast werkt de sportfysiotherapeut ook met andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen. Bij deze doelgroepen wordt sport vaak ingezet als onderdeel van de therapie.

Behandeling met groot effect

De sportfysiotherapeut wordt ingezet bij sportblessures. Een goede sportrevalidatie uitgevoerd door de sportfysiotherapeut, geeft een groter effect dan een behandeling bij een algemeen fysiotherapeut.
Een essentieel onderdeel van de revalidatie is de fysiotherapeutische training, met als doel het geblesseerde lichaamsgedeelte weer maximaal belastbaar te krijgen.

ook buiten kantooruren kan je terecht

Mening van de klant

Preventie door de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut van Spectrum Leeuwarden houdt zich niet alleen bezig met klachten van patiënten. Ook ter preventie van blessures en andere klachten kan een beroep worden gedaan op de sportfysiotherapeut. Bijvoorbeeld voor het geven van voorlichting en advies aan (recreatieve of professionele) sporters.

Spectrum biedt veel mogelijkheden

  • sportbegeleiding voor sportverenigingen
  • sport revalidatie
  • begeleiding van dansers en musici
  • sportspecifieke krachttraining

De behandeling van een sportfysiotherapeut wordt door zorgverzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.

In hartje Leeuwarden

Spectrum Leeuwarden behandelt al ruim 30 jaar sporters (van recreatief tot topsport) met veel resultaat. Onze praktijk bevindt zich nabij het centrum en is goed bereikbaar, zowel per auto als met het openbaar vervoer.