Techniek met geluidsgolven Echografie

Echografie is een beeldvormende techniek die een gecertificeerd fysiotherapeut kan inzetten om een goede diagnose te stellen. Dit gebeurt met behulp van geluidsgolven. Met behulp van deze techniek wordt een diagnose gesteld. Of de diagnose die gesteld is aan de hand van het lichamelijk onderzoek wordt bevestigd. Pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten worden zichtbaar gemaakt. Ook kleine botscheurtjes worden zichtbaar, zogenaamde stressfracturen.

Echografie - Spectrum Fysiotherapie Leeuwarden

Echografie wordt gebruikt bij bijvoorbeeld achillespees problemen, tennis/golfers elleboog, verkalkingen in spieren of gewrichten, slijmbeursontstekingen, hielspoor, spierletsel. Aan de hand van de uitkomst wordt de diagnose helder. Het behandelplan kan beter op maat worden bepaald. Door de adequatere diagnose is de kans op herstel groter en wordt de herstelperiode ook verkleind.

Echografie maakt ook de ernst van het letsel duidelijk. Aan de hand van de ernst van het letsel besluit de fysiotherapeut wat noodzakelijk is. Er zijn momenten dat de fysiotherapeut aan de hand van de echo de cliënt moet adviseren een specialist te raadplegen omdat het letsel te ernstig is voor behandeling door de fysiotherapeut. Op deze manier zorgen we er voor dat de juiste therapie wordt gegeven.

ook buiten kantooruren kan je terecht

Mening van de klant

Echografie kan ook worden gebruikt om het behandeltraject te monitoren. Hiermee kan per moment een goed advies worden gegeven. Oefeningen worden zo afgestemd op de mogelijkheden welke het weefsel heeft. Zo wordt overbelasting voorkomen.

Behandeling in Leeuwarden

De behandeling vindt plaats in onze praktijk in hartje Leeuwarden, waar onze therapeuten u graag verwelkomen.