Andullatie bij Spectrum

Andullatie therapie is een compleet pijnloze methode om pijn te bestrijden. De patiënt hoeft er géén geneesmiddelen voor in te nemen of operatieve ingrepen te ondergaan.

Via de Andumedic, een speciaal ontwikkeld matras, kunnen veel (pijn)klachten worden verzacht of worden opgelost.Mensen met chronische pijnklachten (rugklachten, spanningsproblemen, artrose, reuma etc.) ervaren meestal direct een verzachting van de pijnklachten.

Andullatie Therapie - Spectrum Fysiotherapie Leeuwarden

Gedurende de andullatie behandeling, die zo’n 15 à 30 minuten duurt, ervaart de patiënt zowel warmte via infrarode straling, als pulserende, ontspannende trillingen in het lichaam. De infrarode warmte verbetert de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren bij (top)sporters. De massage met andullatie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras met de onderste ledematen in een houding die ontspannend is voor de rug. Andullatie verzacht rug- en andere pijnklachten direct.

ook buiten kantooruren kan je terecht

Mening van de klant

Volledige lichaamstrillingen via de andullatiemethode hebben wetenschappelijk bewezen effecten op meerdere lichaamsfuncties. Veel patiënten met andere aandoeningen hebben eveneens baat bij gebruik van de Andumedic. Hoewel het merendeel van de patiënten profiteert van behandeling met andullatie – maar liefst 84% vertoont een aanzienlijke  verlaging van de klachten – is er altijd een minderheid die niet gevoelig is voor de trillingen.
Het is aangetoond dat bij een langdurige/chronische aandoening tot 84% van de patiënten een verzachting van de pijn ervaart als ze regelmatig een sessie met andullatie aan hun traditionele behandeling toevoegen. Andullatie kan helpen om pijnklachten te verminderen, maar kan een chronische aandoening helaas niet genezen.

Behandeling in Leeuwarden

De behandeling vindt plaats in onze praktijk in hartje Leeuwarden, waar onze therapeuten u graag verwelkomen.