Martijn van der Windt - Master Sportfysiotherapeut - Spectrum Leeuwarden

Het is ondertussen wel een  bekend feit dat Spectrum een familiebedrijf is. Zowel de collega’s onder elkaar vormen een familie en het hele gezin werkt bij Spectrum.
Martijn is namelijk de zoon van Aad en  mede-praktijkhouder van Spectrum. Alsof het gepland was, maar dat is niet perse waar. Martijn is opgegroeid met een fysiotherapeut als vader. Elke avond kreeg ik wel iets te horen over een succesverhaal of een moeilijke casus. Het wekte steeds meer mijn interesse.
Maar dezelfde weg bewandelen als mijn vader? Nee, ik wilde wat anders.

Steeds meer geïnteresseerd

Martijn heeft eerst bewegingstechnologie gestudeerd. Dat was meer gericht op techniek met mensen.
Na mijn studie ben ik in dat vakgebied aan het werk gegaan. Maar ik merkte al snel dat het wat te commercieel was voor mij. Je kon niet echt een band met mensen opbouwen en dat miste ik toch wel.
Van jongs af aan had Martijn al een grote interesse voor beweging en gedrag en op een gegeven moment kwam fysiotherapie toch weer op zijn pad.
Ik dacht op gegeven moment: fysiotherapie, dat ken ik. dus waarom niet?

De onvermijdbare weg naar Spectrum

Toevallig kwam er een versnelde opleiding fysiotherapie en die heeft hij afgerond.
Na zijn studie ging Martijn aan het werk bij verschillende fysiotherapiepraktijken. Maar voor hij het wist sloeg het toeval weer toe. Op een dag kreeg Martijn een telefoontje. Een collega bij Spectrum viel uit en Martijn werd gevraagd of hij tijdelijk kon bijspringen. De rest is geschiedenis.

Combinatie van methoden

Martijn behandelt en begeleidt met name sportgerelateerde klachten. Daarnaast is hij ook actief met het toepassen van de specialisaties. Bijjvoorbeeld Shockwave therapie. Vanuit de beweeganalyse bekijkt Martijn waar het spaak loopt.
Ik kijk ook vanuit het totaalbeeld naar mensen met onbegrepen pijn. Zo probeer ik dan meerdere elementen te combineren. Mensen komen hier namelijk binnen met de vraag: ‘ik wil van mijn pijn af’. Dan gaan we kijken hoe we dat kunnen realiseren. Dit gebeurt dan met een combinatie van verschillende methodes en behandelingen. We halen er soms ook de diëtist bij, omdat voeding ook een grote invloed heeft op bepaalde klachten.”

Een switch in de manier van kijken

Om de juiste zorg te kunnen blijven leveren is het belangrijk om ontwikkelingen te blijven volgen en hierop in te spelen.
In de afgelopen jaren zijn we een switch gaan maken van technische therapie naar biomechanisch denken en begeleiden. We zijn meer richting de onbegrepen pijnklachten gegaan en de stress gerelateerde klachten. Meer het ingewikkeldere complementaire verhaal in het vakgebied. Dat is veel intensiever en je bent ook veel meer één op één bezig.

Als team streven naar perfectie

Een team functioneert goed wanneer er goede leiding en een duidelijke taakverdeling is.
Wij hebben hier een super team. Ik ben er heel trots op. Ik merk ook dat als mijn collega’s hier met een voldaan gevoel een project of moeilijke casus weten te begeleiden, dat ik daar erg van kan genieten. Met dit team willen we ons nog meer specialiseren in de ouderenzorg, onbegrepen pijnklachten en in de moeilijkere sportblessures.
Het streven naar perfectie is voor Martijn iets heel bekends. Ik zei het altijd tijdens mijn trainingen van basketbal: ik zal nooit tevreden zijn hoe het is gegaan, omdat er altijd ruimte is voor verbetering. Als je daar dagelijks naar streeft, maak je vorderingen en word je beter.

Contact Formulier

Neem contact met ons op.

  • Bij voorkeur mobiel