Veldon Flexchair bij Spectrum

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit: de Flexchair®. De Flexchair® bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.

Veldpn Flexchair Behandeling bij Spectrum Fysiotherapie

VelDon® ontwikkelde de innovatieve FlexChair. Met deze evidence-based RugBalans Test- en Trainingsunit beoordelen en behandelen we de actieve stabiliteit van de lage rug (motor control). Met een zender op de Flexchair en een ontvanger op het beeldscherm wordt het beweegvermogen van de rug middels een computerprogramma vastgelegd en wordt gewerkt aan een verbetering van de controle van de rug.

De beoordelingstest, uitgevoerd met de FlexChair, wordt Persoonlijke Actieve Rug-test of kortweg PAR-test genoemd. Deze PAR-test bestaat uit het maken een zestal geprotocolleerde bewegingen, zichtbaar gemaakt in een gekleurde vlakverdeling op het beeldscherm. De gevraagde bewegingen lopen in moeilijkheidsgraad op.

Kleur- en gebiedsverdeling en regelmaat van bewegen zijn bepalend voor de beoordelingsscore. Deze PAR-score zal variëren tussen 0 en 200+. Aan de hand van deze uitslag en de persoonlijke beoordeling van de therapeut wordt het oefenschema/behandelplan bepaald. De totale duur van de PAR-test bedraagt 13,5 minuten.

 

ook buiten kantooruren kan je terecht

Mening van de klant

Behandeling in Leeuwarden

Met de training, uitgevoerd met de FlexChair, wordt, naar aanleiding van de PAR-test analyse, de houding en belastbaarheid van de lage rug verbeterd.

Deze manier van trainen wordt het meest gebruikt bij aspecifiek lage rugklachten.

De behandeling vindt plaats in onze praktijk in hartje Leeuwarden, waar onze therapeuten u graag verwelkomen.