Beperkingen in het werk

Beperkingen in het werk - Specialismen - Werkgerelateerde klachten - Spectrum Fysiotherapie Leeuwarden

Arbeidsgerelateerde klachten ontstaan door bepaalde werkzaamheden. Deze kunnen  beperkingen geven in het werk en dagelijks leven. Soms worden de (werkgerelateerde) klachten zelfs zo erg dat mensen in de ziektewet terecht komen.

Adequate behandeling van arbeidsgerelateerde klachten

Om te voorkomen dat mensen langdurig arbeidsongeschikt worden, zorgen we ervoor dat deze mensen op de juiste wijze behandeld worden. Samen met de patiënt wordt er gekeken naar de belastende factoren op de werkplek. Deze proberen we zoveel mogelijk te verminderen.  Bij bijvoorbeeld fysieke belasting kan je denken aan lichaamshoudingen en -bewegingen en de daarvoor benodigde spierkrachten. Uiteraard zijn daarbij duur, frequentie, werkgedrag en werkomgeving van invloed.

Preventie door werkplek analyse

Om een duidelijk beeld te krijgen om welke arbeidsgerelateerde klachten het gaat, voeren wij werkplek analyses uit. Bij zo’n werkplek analyse wordt gekeken of de werkplek goed is afgestemd op de werknemer. Daarnaast geeft de arbeidsfysiotherapeut (preventieve) training over hoe de werkplek opgezet moet worden. Daarnaast geeft hij advies over een juiste werkhouding. Hierdoor wordt een optimale werkomgeving gecreëerd zonder beperkingen.

Vakkundige begeleiding vanuit Leeuwarden

Onze praktijk heeft jarenlange ervaring met het (preventief) bestrijden van werkgerelateerde klachten. Wilt u meer weten? Vult u gerust het contactformulier in en wij nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken.