Oncologie begeleiding

Oncologie begeleiding richt zich op het tegengaan van extreme vermoeidheid door voldoende te bewegen.

Ieder jaar krijgen ongeveer 75.000 mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Door wetenschappelijke ontwikkelingen worden er steeds meer succesvolle therapieën ontwikkeld om kanker te behandelen. Deze therapieën hebben echter veel bijwerkingen die de kwaliteit van leven beïnvloeden.

Bewegen om kwaliteit van leven te verbeteren

Bewegen heeft een positieve invloed op het verbeteren van de kwaliteit van leven van de (ex-)kankerpatiënt. Een van de meest voorkomende klachten is vermoeidheid. Tot ver na een behandeling kan extreme vermoeidheid zich voordoen.

Hoewel veel mensen het niet verwachten, is bewegen juist een goede manier om deze vermoeidheid tegen te gaan. Fysieke activiteit, mits goed gedoseerd, helpt de vermoeidheid en andere klachten te bestrijden.

Professionele oncologie begeleiding in Leeuwarden

Sinds 1995 begeleiden de therapeuten van Spectrum Leeuwarden mensen met (post-)oncologieklachten. Met een speciaal beweeg- en coachprogramma, ‘Onco-Active’, worden klachten bestreden. ‘Onco-Active’ is een programma dat op maat kan worden gemaakt. Hierdoor is het geschikt voor iedere (ex)kankerpatiënt.

Door middel van een uitgebreide intake wordt gekeken wat de patiënt nodig heeft en wordt een specifiek en passend behandelprogramma gemaakt. Spectrum Leeuwarden werkt hiervoor ook samen met de stichting ONCOSupport.