Wees rugpijn de baas!

Rugpijn de baas leren worden - Spectrum Leeuwarden - Specialismen

Nek- en rugklachten kunnen heel vervelend zijn. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in uw dagelijkse activiteiten. U bent zeker niet de enige die last heeft van nek- of rugpijn. Onderzoek toont aan dat bijna 2 miljoen Nederlanders regelmatig een zeurende of stekende pijn in de nek of rug ervaren.

Deze klachten zetten het plezier van het bewegen onder druk, maar gelukkig is er een oplossing: fysiotherapie! In dit artikel leest u meer over de verschillende soorten rugklachten, de behandeling van rugpijn en hoe dit bij Spectrum Leeuwarden te werk gaat.

Soorten rugklachten

Rugklachten zijn onder te verdelen in 4 verschillende soorten. Alle soorten nek -en rugklachten behandelen wij regelmatig in onze praktijk.

  • Specifieke rugklachten: Klachten met een duidelijk oorzaak met zichtbare weefselschade.
  • Aspecifieke rugklachten: Klachten zonder duidelijk oorzaak en zonder zichtbare weefselschade.
  • Acute rugklachten: Klachten die korter dan 6 weken aanwezig zijn.
  • Chronische rugklachten: Klachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn.

De verschillende soorten klachten worden op verschillende manieren behandeld. Wij stellen daarbij de patiënt centraal. Elk persoon is namelijk uniek en voor elk persoon ontwikkelen wij daarom een uniek behandelingsplan dat afgestemd is op het individu. Door de persoonlijke aanpak helpen wij u van uw klachten af en worden nieuwe klachten voorkomen.

Chronische rugklachten

Spectrum Leeuwarden heeft zich de laatste twintig jaar ingespannen om de chronische pijn te bestrijden binnen de volledige mogelijkheden van de fysiotherapie. Het is namelijk een groot misverstand dat chronische rugpijn niet te verhelpen zijn. Met doorzettingsvermogen en een gedreven therapeut zetten we samen concrete stappen richting herstel. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke relatie is tussen pijn, verminderde conditie en mentale processen (zoals overbelasting). De behandeling richt zich daarom ook op een stuk bewustwording. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar maakt u maar geen zorgen. Samen maken wij een plan dat perfect aansluit op uw wensen en behoeften. Voor meer informatie over de behandeling van chronische pijn klikt u hier.

De Fysiotherapeuten van Spectrum Leeuwarden

De gepassioneerde zorgverleners van Spectrum Leeuwarden zijn gespecialiseerd in de verschillende soorten nek- en rugklachten en kunnen daarom samen met u een afgestemd behandelingsplan samenstellen. Als enige fysiotherapiepraktijk behandelen wij chronische rugklachten o.a. met de Flexchair en de Mulligan-therapie. De Flexchair bootst bewegingen van de rug na die versterkend werken op ons diepe spiersysteem rondom de wervelkolom waardoor lang bestaande en vaak hardnekkige en invaliderende klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen. In specifieke gevallen helpt een bijzondere vorm van ontspanningstherapie, namelijk Fysioflow. Fysioflow is een vorm van yoga die zorgt voor souplesse en ontspanning.

Wij geloven in behandelen met menselijk maat en gebruiken therapie welke verder gaat dan de gewone fysiotherapie. Wij stellen uw belangen voorop en houden het persoonlijk contact hoog in het vaandel. De vak gedreven experts van Spectrum Leeuwarden staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of via de website met behulp van het contactformulier.